Rebarbora s jahodami v džemu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 72

Suroviny

  • 800 g Reveň (Rebarbora)
  • 800 g Jahody zahradní
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 balení Cukr želírovací
  • 2 polévková lžíce Ibiškový květ sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 49 mg
  • Vláknina 856.7 mg
  • Vitamín A 856.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z oloupané rebarbory odkrojíme konce, omyjeme ji a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě, vodu potom slijeme. Rebarboru dáme se 100 ml vody do hrnce a 3-4 minuty dusíme, rebarbora bude skoro měkká.

  • 2

    Opláchneme jahody, očistíme, zbavíme je stopek a kalichů, nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Pokud budeme jahody mixovat přidáme k nim nejdříve rebarboru, rozmixujeme, vmícháme želírovací cukr 3plus1, nadrobené sušené ibiškové květy a směs přivedeme k varu, za neustálého míchání vaříme 4 minuty na silném ohni, stáhneme z ohně a plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.

  • 3

    Do nakrájených jahod přidáme předvařenou rebarboru, želírovací cukr 3plus1, nadrobené sušené ibiškové květy a necháme 3 hodiny odstát.

  • 4

    Dále postupujeme stejně jako u mixovaných jahod.

Komentáře k receptu