Těstovinový salát s červenou čočkou
Suroviny
- 100 g Čočka červená
 - 300 g Těstoviny Farfalle
 - 100 g Červená řepa sterilovaná
 - 100 g Pórek
 - 150 g Uzené maso vařené
 - 500 ml Masový vývar
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 115 g
 - Sodík 692 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 2.7 mg
 - Draslík 376.2 mg
 - Vláknina 16176.2 mg
 - Vitamín A 16176.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku propláchneme. Do dostatečně velkého hrnce dáme masový vývar a čočku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
 - 
                                2
Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme.
 - 
                                3
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Červenou řepu vyjmeme z konzervy, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme od nečistot a též nakrájíme na nudličky. Omyjeme a osušíme pórek a nakrájíme na tenčí kolečka.
 - 
                                4
V míse smícháme citronovou šťávu s olejem, přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Uzené maso pokrájíme na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme ji najemno.
 - 
                                5
Čočku a farfalle vložíme do cedníku a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat, odložíme stranou a necháme vychladnout. Vychladlé těstoviny s čočkou smícháme s pórkem, mrkví, cibulí a uzeným masem. Vše promícháme se zálivkou, salát rozdělíme na talíře a podáváme.