Těstovinový salát s červenou čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čočka červená
  • 300 g Těstoviny Farfalle
  • 100 g Červená řepa sterilovaná
  • 100 g Pórek
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 500 ml Masový vývar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 688 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 692 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 376.2 mg
  • Vláknina 16176.2 mg
  • Vitamín A 16176.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku propláchneme. Do dostatečně velkého hrnce dáme masový vývar a čočku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme.

  • 3

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Červenou řepu vyjmeme z konzervy, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme od nečistot a též nakrájíme na nudličky. Omyjeme a osušíme pórek a nakrájíme na tenčí kolečka.

  • 4

    V míse smícháme citronovou šťávu s olejem, přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Uzené maso pokrájíme na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme ji najemno.

  • 5

    Čočku a farfalle vložíme do cedníku a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat, odložíme stranou a necháme vychladnout. Vychladlé těstoviny s čočkou smícháme s pórkem, mrkví, cibulí a uzeným masem. Vše promícháme se zálivkou, salát rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu