Kančí guláš v rajčatové omáčce
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 900 g Kančí maso
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 600 g Rýže dušená
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 3 g Majoránka
 - 3 g Kmín drcený
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 100 g Olej rostlinný
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 1200 ml Hovězí vývar základní
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1126 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 393 mg
 - Vláknina 7976.3 mg
 - Vitamín A 7976.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné kančí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, přidáme česnek a vše krátce orestujeme. Podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vodou, aby se maso nepřipalovalo.
 - 
                                3
Když maso začne měknout, šťávu vysmahneme na tuk, posypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, scezená rajčata, přilijeme vývar, ovoníme majoránkou a dodusíme.
 - 
                                4
Guláš s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.