Bábovka z těsta, připraveného v domácí pekárně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Droždí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 143.6 mg
  • Draslík 186.1 mg
  • Vláknina 6366.7 mg
  • Vitamín A 6366.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnku na mírném ohni rozpustíme máslo. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme žloutky a rozpuštěné máslo, přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu smíchaný krupicový a vanilkový cukr.

  • 2

    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko.

  • 4

    Po ukončení programu pekárnu vypneme, formu z ní vyjmeme a těsto přemístíme do vymazané formy na bábovku. Bábovkovou formu s těstem dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme přibližně 25 minut, až má zlatavou barvu.

  • 5

    Po upečení necháme mírně vychladnout, pak ji opatrně z formy vyklepneme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu