Smažené krevety v pikantním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 4 ks Limetka
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 2.4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1270 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 107.4 mg
  • Draslík 150.2 mg
  • Vláknina 6581.3 mg
  • Vitamín A 6581.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme pivní těstíčko: v misce vyšleháme 2-3 bílky (podle velikosti vejce), přidáme hladkou mouku, hrneček piva, 0.5 lžíce třtinového cukru, podle chuti sůl a 0.5 lžičky čerstvě pomletého citronového pepře. Těstíčko necháme v chladničce 20 minut odpočinout.

  • 2

    Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko, odstraníme hlavu a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody s lžičkou mořské soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Limetky omyjeme, osušíme a ozdobně rozkrájíme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej s máslem, krevety stočíme a omočíme v těstíčku tak, aby byly celé pokryté těstíčkem. Krevety smažíme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. Usmažené vyjmeme, dáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný omastek.

  • 4

    Podáváme je teplé s limetkou a rybí pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu