Vepřové plátky plněné cibulí a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 800 g Vepřová kýta
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1028 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 183.5 mg
  • Draslík 992 mg
  • Vláknina 4717.1 mg
  • Vitamín A 4717.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany posypeme strouhankou. Cibuli nakrájíme na nudličky, slaninu na tenčí plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli dorůžova. Na plátky masa položíme slaninu, navrstvíme smaženou cibuli, zarolujeme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté je zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

  • 3

    Měkké závitky zbavíme jehel a servírujeme přelité šťávou a sypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu