Pšeničný chléb celozrnný s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 183 mg
  • Vláknina 15527.3 mg
  • Vitamín A 15527.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 209.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do mísy, přidáme med a droždí, promícháme a necháme několik minut odpočinout. Přilijeme olej, přisypeme sůl, mouku, na pomoučněném válu prohněteme. Zakryté utěrkou necháme kynout na teplém místě cca 60 minut.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme bochník nebo vložíme do vymazané formy, povrch potřeme olejem, zakryjeme a znovu necháme vykynout. Poté upečeme do zlatova v troubě předehřáté na 200 - 250 °C. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu