Domácí veka z žitné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mouka žitná
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 36.6 mg
  • Vláknina 8343.6 mg
  • Vitamín A 8343.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, mléko, olej, sůl, kmín, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte, poté jej vyklopíme na pomoučený vál a lehce prohněteme. Těsto rozdělíme na 2 části a vytvarujeme z nich 2 podlouhlé veky. Přikryjeme je olejem potřenou potravinovou fólií a necháme 20 minut kynout. Poté je upečeme v předehřáté troubě 35 minut.

Komentáře k receptu