Jelení guláš s bramborami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1464 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 149.4 mg
- Draslík 1414.6 mg
- Vláknina 14543 mg
- Vitamín A 14543 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jelení maso z kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky (máme-li sušené, předem je namočíme), mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme trochou mouky, podlijeme vodou, přidáme houby, česnek, mrkev a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme brambory, majoránku, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme. 
- 
                                3Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        