Sladkokyselá vepřová žebírka na čínský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Vepřová žebra
  • 1 ks Kapie
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 36 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 17 mg
  • Vláknina 192.3 mg
  • Vitamín A 192.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka nasekáme na 4 až 6 cm dlouhé kousky a osmažíme je ve větším kastrolu. Pokud jsou tučná, smažíme je bez tuku, k libovým přilijeme trochu oleje. Žebírka smažíme zvolna za stálého míchání, vypečený tuk sléváme. Maso změkne za 30 až 45 minut. Když je měkké, slijeme přebytečný olej a kastrol odstavíme z ohně.

  • 2

    V druhé pánvi připravíme omáčku. Vlijeme vodu a přivedeme ji k varu, přidáme sójovou omáčku, ocet, cukr, Solamyl, podle chuti chilli, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a omáčku vaříme, dokud nezhoustne. Měla by mít sklovitou konzistenci a nestékat.

  • 3

    Do omáčky vložíme osmažené maso a necháme chvíli zaležet.

  • 4

    Zatím omyjeme kapii, rozpůlíme ji, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky nebo malé kousky. opláchneme nať petrželky a nasekáme ji na jemno. Kapií i petrželkou pak na talíři ozdobíme maso.

Komentáře k receptu