Čínské masové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Bramborová kaše sušená
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 589.7 mg
  • Vláknina 2861.5 mg
  • Vitamín A 2861.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Vejce v misce rozšleháme metlou.

  • 3

    Mleté maso vložíme do velké mísy a postupně k němu přimícháme vodu a rozšlehané vejce. Pak přidáme zázvor, kmín a Vegetu, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme bramborovou sušenou kaši a nakonec kypřicí prášek. Směs důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.

  • 4

    Z masové směsi vytvoříme kuličky a ty smažíme do zlatova v pánvi na rozpáleném oleji.

  • 5

    Na okraj servírovacího talíře nebo mísy položíme dokola kolečka okurky, doprostřed dáme masové kuličky, posypeme je nakrájenou kapií a teplé podáváme.

Komentáře k receptu