Čočková polévka s čerstvou a sušenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev sušená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Celer bulvový
  • 8 polévková lžíce Čočka jedlá
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 321.1 mg
  • Vláknina 15753 mg
  • Vitamín A 15753 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenou mrkev předem namočíme do vody, poté scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nahrubo pokrájenou větší část cibule a společně vaříme cca 40 minut do změknutí.

  • 2

    V pánvi podusíme mrkev, na kostičky nakrájený celer, nasekaný česnek a zbytek cibule. Vmícháme mouku, zalijeme vodou, ve které se vařila čočka, přisypeme čočku, nasekanou petrželku, ochutíme solí, pepřem a kořením. Důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme do misek a podáváme s orestovaným bílým chlebem.

Komentáře k receptu