Čínské placky z tykve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Tykev
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1223 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1458.6 mg
  • Vláknina 12260 mg
  • Vitamín A 12260 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme, v misce smícháme s trochou vody na kaši.

  • 2

    Tykev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou tykev v míse posolíme, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. Vodu, kterou prosolená tykev pustí, slijeme a zbytek vody z tykve ještě vymačkáme.

  • 3

    Do mísy k tykvi přidáme vajíčko, kmín a mouku, umícháme husté těsto. V případě potřeby můžeme přisypat mouku.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme placky z tykvového těsta. Placky tvoříme menší a silnější, protože tykvové těsto není tak kompaktní jako bramborové, při obracení by se placky trhaly.

  • 5

    Usmažené placky necháme na savém papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.

  • 6

    Podáváme potřené česnekovou kaší.

Komentáře k receptu