Salát z pomerančů a oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Pomeranče
  • 150 g Olivy zelené
  • 75 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 8 plátek Salát hlávkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 443 mg
  • Vláknina 13570.8 mg
  • Vitamín A 13570.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek nakrájíme na nudličky, řeřichu posekáme, pomeranče oloupeme a pokrájíme na plátky, olivy rozpůlíme, listy salátu opláchneme, necháme okapat. Zálivku připravíme smícháním oleje s hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem, česnekem a řeřichou.

  • 2

    V míse promícháme pomeranče a olivy se zálivkou, pod fólií necháme v chladničce vychladit. Podáváme na listech salátu.

Komentáře k receptu