Okurkový salát se smetanou a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Máta
  • 300 g Řecký jogurt
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Okurka salátová
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 176.3 mg
  • Vláknina 2663.6 mg
  • Vitamín A 2663.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou ourku omyjeme, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Do misky vlijeme smetanu, přidáme sůl, zamícháme. Ke smetaně vmícháme jogurt, potom olej a mícháme tak dlouho, aby se spojil olej s jogurtem i smetanou. Vmícháme prolisovaný česnek a připravenou okurku, podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, trochou octa, salát zamícháme.

  • 2

    Hotový salát udržujeme v lednici, před podáváním porce ozdobíme mátou.

Komentáře k receptu