Mufloní guláš s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 300 g Chléb konzumní
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 2 g Nové koření mleté
  • 250 g Lečo sterilované
  • 60 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Chilli paprička
  • 50 g Polévka gulášová - instantní
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 1000 g Mufloní maso
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Masox
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 16.2 mg
  • Draslík 486.3 mg
  • Vláknina 10975.7 mg
  • Vitamín A 10975.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prorostlejší mufloní maso nebo odřezky odblaníme, očistíme, nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, malou chilli papričku posekáme najemno a lečo ze sklenice scedíme.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme kousky masa, osolíme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vody, přihodíme kostku masoxu, přisypeme chilli papričku, mleté nové koření, přidáme lečo a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní přimícháme gulášovou polévku ze sáčku, dolijeme potřebným množstvím vody, ochutíme česnekem, mletým pepřem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu