Mušle s aïoli omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 4 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Majonéza
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 5 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 dl Víno bílé
  • 2.5 kg Mušle Venušiny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1196 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 162.2 mg
  • Vláknina 3480.5 mg
  • Vitamín A 3480.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na omáčku v míse smícháme majonézu s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a paprikou.

  • 2

    Ve velkém hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přidáme dobře očištěné zaděnky, tymián, bobkový list a víno, zakryjeme přesně těsnící poklicí a vaříme 5 minut na mírném ohni, až se mušle otevřou. Během vaření hrnec několikrát protřeseme. Vyjmeme mušle, které se otevřely, ostatní vyhodíme. Do šťávy v hrnci vmícháme 3 lžíce aïoli a nasekanou petrželku, mušle rozdělíme do misek, pokapeme olivovým olejem a přelijeme šťávou. Zbylou omáčku aïoli podáváme zvlášť v misce.

Komentáře k receptu