Zvěřinová polévka s masovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Ledviny - průměr
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Vepřové plíce
  • 10 g Sůl
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 100 g Vepřové srdce
  • 60 g Petržel kudrnka
  • 100 g Jíška hotová světlá
  • 100 g Kančí játra
  • 1800 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 266.9 mg
  • Draslík 160.5 mg
  • Vláknina 4326.7 mg
  • Vitamín A 4326.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vroucí vodou vložíme očištěné a odblaněné vnitřnosti, osolíme, po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a dovaříme. Vnitřnosti vyndáme, umeleme, přimícháme mouku, žloutek a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    Zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kostičky, vývar zahustíme světlou jíškou.

  • 3

    Z masového těsta vytvarujeme malé kuličky, které v polévce zavařujeme asi 5 minut.

  • 4

    Polévku s knedlíčky rozlijeme do talířů a bohatě posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu