Vepřové kotlety zapečené s uzeným sýrem a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.2 l Víno bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 417.1 mg
  • Vláknina 927.2 mg
  • Vitamín A 927.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, Masox rozmícháme ve vodě, směs smícháme metlou s vínem. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odkrájíme tučné části, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti nařízneme, aby se při pečení nekroutily.

  • 3

    Kotlety vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, na každou položíme nakrájenou cibuli, máslo, posypeme nastrouhaným sýrem a mletou paprikou. Zalijeme do výše masa směsí Masoxu a vína. Zapékací mísu nebo pekáč přikryjeme a v troubě, rozehřáté na 220 stupňů, pečeme 20 minut. Pak víko odstraníme a kotlety dopečeme do měkka.

Komentáře k receptu