Zapečený ananas s vanilkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krystal
  • 500 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Ananas
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • 1 polévková lžíce Anýz celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 581.5 mg
  • Vláknina 870 mg
  • Vitamín A 870 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpálenou pánev vsypeme cukr a za stálého míchání vyčkáme, až zkaramelizuje. Přidáme máslo, pomerančovou šťávu, vanilku a anýz. Přikryjeme pokličkou, vaříme tři minuty. Stranou v hrnci uvaříme ve vodě ananas do poloměka.

  • 2

    Poté ananas rozkrojíme, nakrájejíme na plátky a přelijeme omáčkou, uvařenou v pánvi. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu