Vepřové závitky plněné šunkou a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 200 g Šunka dušená
  • 200 g Zelí bílé - sterilizované
  • 500 g Vepřová kýta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1.39 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 244.4 mg
  • Draslík 611.1 mg
  • Vláknina 3747.7 mg
  • Vitamín A 3747.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a nakrájíme na půlky.

  • 2

    Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme krátce povařit. Křen očistíme, oškrábeme, opláchneme a nastrouháme na jemno. Šunku nakrájíme na malé kousky a smícháme ji v míse se zelím.

  • 3

    Vepřovou kýtu rozkrájíme na 4 části. Řízky rozklepeme, posypeme mletou paprikou, opepříme a osolíme. Na každý dáme část smíchaného zelí a šunky a půlku vařeného vajíčka, lehce posypeme kmínem. Maso zabalíme do závitků a ve spoji propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm závitky zprudka osmahneme ze všech stran dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu dusíme pod pokličkou doměkka. Behem dušení podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu a závitky občas obracíme. Měkké vyjmeme a dáme do tepla.

  • 5

    Šťávu v pánvi zaprášíme moukou, za stálého míchání přiléváme smetanu a necháme chvíli povařit.

  • 6

    Závitky na talíři posypeme nastrouhaným křenem. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu