Frankfurtská roláda z vepřového bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Párky Frankfurtské
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1588 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 148 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 205 mg
  • Draslík 500 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a velmi najemno nakrájíme. Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.

  • 2

    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nakrájenou cibulí a doprostřed položíme párky. Maso zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.

  • 3

    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vývarem z Masoxu.

  • 4

    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.

  • 5

    Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.

  • 6

    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře k receptu