Vepřová roláda plněná vajíčkovo-zeleninovou směsí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1527 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 136 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 302.7 mg
- Draslík 706.3 mg
- Vláknina 4144.8 mg
- Vitamín A 4144.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pórek opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejíčka v misce rozšleháme. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme olej a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky pórku a prolisovaný česnek. Za stálého míchání přilijeme rozšlehaná vajíčka a vše smažíme, dokud směs nezhoutne. 
- 
                                3Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme, opepříme a osolíme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku z vajec a zeleniny, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami. 
- 
                                4Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou. 
- 
                                5Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne. 
- 
                                6Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme. 
- 
                                7Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        