Roštěnky gratinované česnekovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 40 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 485.5 mg
- Vláknina 197.3 mg
- Vitamín A 197.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr najemno nastrouháme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
-
2
V misce prolisovaný česnek důkladně smícháme se solí, majolkou a nastrouhaným sýrem.
-
3
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme téměř doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem.
-
5
Upečené roštěnky naskládáme do zapékací mísy nebo do pekáče, potřeme gratinovací směsí a dopečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až mají zlatavou barvu.