Roštěnky gratinované česnekovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 485.5 mg
 - Vláknina 197.3 mg
 - Vitamín A 197.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr najemno nastrouháme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
 - 
                                2
V misce prolisovaný česnek důkladně smícháme se solí, majolkou a nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme téměř doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem.
 - 
                                5
Upečené roštěnky naskládáme do zapékací mísy nebo do pekáče, potřeme gratinovací směsí a dopečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až mají zlatavou barvu.