Rizoto s pohankou a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Pohanka
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 hrnek Houby sušené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 815 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 1703 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 144 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 1183.5 mg
  • Vláknina 27317.3 mg
  • Vitamín A 27317.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Povaříme s kmínem houby.

  • 2

    Nakrájenou cibuli, česnek a zeleninu osmahneme na oleji.

  • 3

    Přidáme kari a osolíme.

  • 4

    Osmahneme, přisypeme opranou rýži a pohanku a opékáme se zeleninou.

  • 5

    Přilijeme vývar a povařené houby.

  • 6

    20 minut vaříme. Poté dochutíme sýrem.

Komentáře k receptu