Srnčí kapsa plněná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Bramborová kaše
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 900 g Srnčí kýta
  • 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 130 g Strouhanka
  • 2 g Kmín drcený
  • 80 g Olej slunečnicový
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1235 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 166.2 mg
  • Draslík 462.9 mg
  • Vláknina 6091.7 mg
  • Vitamín A 6091.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky a dobře rozklepeme. Žampiony a hermelín nakrájíme na plátky. Maso osolíme, opepříme, na každý plátek položíme plátek hermelínu, žampiony osmahneme na másle, okmínujeme, vyndáme z pánve a rozdělíme na hermelín. Plátky masa přeložíme napůl, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme ve vejcích rozkvedlaných s troškou mléka, nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme srnčí kapsy a zvolna smažíme ze všech stran.

  • 2

    Jako příloha je vhodná bramborová kaše.

Komentáře k receptu