Zapečené zelí s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rýže dušená
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 120 g Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 kg Zelí hlávkové bílé
  • 1 hrnek Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1119 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 590.7 mg
  • Draslík 2350.4 mg
  • Vláknina 37801 mg
  • Vitamín A 37801 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 192.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí rozdělíme na čtyři díly, odstraníme košťál, uvaříme v osolené vodě doměkka a nakrájíme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme rýži a houby. Všechno smícháme, přidáme žloutky, osolíme, opepříme a vmícháme sníh.

  • 3

    Důkladně promícháme a dáme na vymazanou pánev, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme jogurtem a zapečeme.

Komentáře k receptu