Hovězí po tatarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 2264 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 63.9 mg
 - Vláknina 4482.7 mg
 - Vitamín A 4482.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. Feferonky a okurky nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 2cm, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme mletou paprikou.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a na něm plátky masa prudce osmahneme za všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem z Masoxu. Když maso začíná měknout, přidáme k němu nakrájenou okurku a feferonky. Měkké maso poprášíme moukou a chvíli smažíme, pak za stálého míchání přilijeme zbylý vývar a přidáme kečup. Vaříme, dokud šťáva s přísadami nezačne houstnout.