Mandlové sušenky řecké

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Máslo čerstvé
  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Hřebíček
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 140 g Cukr moučkový
  • 40 g Tresť vanilková
  • 150 g Mandle loupané
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 861 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 161.6 mg
  • Vláknina 6465.2 mg
  • Vitamín A 6465.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo nakrájíme na kousky a v pánvičce nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme. Necháme vychladnout, ale ne ztuhnout.

  • 2

    Do misky vysypeme cukr, přilijeme máslo a vyšleháme na hladký krém. Přidáme vanilkovou tresť a mandle, pěnu zamícháme. Potom přimícháme žloutek, zamícháme, postupně přisypáváme cukr krupici, kypřící prášek a vanilkový cukr. Rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a na 30 minut dáme do lednice.

  • 3

    Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta bereme menší množství a tvarujeme z něho půlměsíčky silné 2 cm a dlouhé 7 cm. Pokládáme je na plech, do středu každého půlměsíčku vpíchneme 1 ks hřebíčku. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme přibližně 20 minut.

  • 4

    Plech vytáhneme z trouby, sušenky necháme mírně vychladnout. Do misky prosejeme cukr moučku a upečené sušenky v něm obalíme. Naskládáme na dezertní talíř a nabízíme.

Komentáře k receptu