Hovězí plec s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 164.9 mg
 - Draslík 905.8 mg
 - Vláknina 2206.8 mg
 - Vitamín A 2206.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vložíme cibuli nakrájenou na plátky, řapíkatý celer nakrájený na kousky, několik lístků šalvěje a bobkové listy. Zalijeme olejem a na středním ohni 4-5min zpěníme. Poté vložíme maso a zprudka jej z každé strany cca 4min opečeme. Přidáme kapary, tuňáka, podlijeme octem, vínem a ochutíme solí.
 - 
                                2
Teplotu snížíme na minimum, zakryjeme a dusíme cca 2hodiny.
 - 
                                3
Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováváme teplé.
 - 
                                4
Ze šťávy vyjmeme koření a propasírujeme. Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité horkou omáčkou.