Česneková majonéza podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 80 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 187.6 mg
- Draslík 35.4 mg
- Vláknina 223.8 mg
- Vitamín A 223.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 12.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 155.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané stroužky česneku opatrně zahříváme v mléce, až změknou. Česnek pak prolisujeme sítem do misky se dvěma žloutky z vajec od slepic z volného chovu, mléko odložíme stranou. 
- 
                                2Ke žloutkům s česnekem přilijeme bílý vinný ocet, přidáme sůl, pepř, práškovou anglickou hořčici a několik minut šleháme. Po kapkách potom všleháváme olej a přilijeme trochu mléka tak, aby se olej ze směsi neodděloval. 
- 
                                3Majonézu podle chuti osolíme mořskou solí, okořeníme čerstvě mletým pepřem a prolisujeme jemným sítem. 
- 
                                4Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny. 
- 
                                5Je to výtečná příloha ke kuřecímu masu, korýšům, nebo hranolkům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        