Arabský chléb s tzatziki a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jogurt bílý smetanový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 4 plátek Chléb Pita
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Česnek
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 646.9 mg
  • Vláknina 6040.3 mg
  • Vitamín A 6040.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nejdříve tzatziki: bílý smetanový jogurt dáme do misky. Omytou a osušenou salátovou okurku oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k jogurtu. Očištěný česnek prolisujeme. Omyjeme kopr s kerblíkem. Kopr drobně pokrájíme, lístky kerblíku otrháme. Česnek s bylinkami přidáme k jogurtu, ochutíme solí, pepřem a promícháme.

  • 2

    Omyjeme rajčata a pokrájíme je na osminky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Zeleninu přidáme do tzatziki a promícháme.

  • 3

    4 kusy arabského chleba rozkrojíme v polovině tak, že utvoříme kapsy. Vytřeme je olivovým olejem a v předehřáté troubě na 200°C je rozpečeme. Pečeme je asi 10 minut. Potom chleba naplníme tzatziki se zeleninou a hned podáváme.

Komentáře k receptu