Guláš z hovězího a vepřového masa se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 250 g Vepřová plec
  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 500 g Zelí kysané
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 138.6 mg
  • Draslík 440 mg
  • Vláknina 1787.7 mg
  • Vitamín A 1787.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí slijeme, necháme v sítu okapat a překrájíme na menší kousky. Hovězí i vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme.

  • 2

    Ve velké pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, pak přisypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, chvíli smažíme, pak do pánve vložíme hovězí maso a prudce je opečeme za stálého míchání po všech stranách. Když pustí šťávu, zmírníme oheň, přisypeme kmín, přilijeme část vývaru a přikryté pokličkou dusíme.

  • 3

    Přibližně po 15 minutách přidáme do pánve vepřové maso a nakrájené zelí a pokračujeme v dušení. Za 10 minut směs v pánvi zaprášíme moukou a necháme chvíli smažit, pak za stálého míchání vlijeme zakysanou smetanu.

  • 4

    Guláš dochutíme pepřem a solí a ještě chvíli povaříme.

Komentáře k receptu