Pikantní hovězí guláš s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso přední
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1231 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 116.3 mg
  • Draslík 1082.9 mg
  • Vláknina 4197.3 mg
  • Vitamín A 4197.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme a nakrájíme na slabá kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme a osolíme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Posypeme ji mletou pálivou paprikou a krátce smažíme, pak přidáme kostky masa, které prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran. Zmírníme oheň, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přilijeme vývar.

  • 3

    Když začne maso měknout, přidáme do pánve kolečka pórku, prolisovaný česnek a worcesterovou omáčku. Vše důkladně promícháme a necháme dusit, až je maso zcela měkké. Nakonec posypeme moukou, chvíli smažíme, promícháme a necháme ještě chvíli vařit.

Komentáře k receptu