Balkánská pleskavice se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 461 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 138.5 mg
 - Draslík 665.2 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sýr nastrouháme najemno. Hovězí maso opepříme, osolíme, důkladně promícháme s nastrouhaným sýrem a vytvoříme z něj placky silné asi 0,5 cm o průměru 10-15 cm.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a placky na něm po obou stranách upečeme dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky a šopský salát.