Žampionová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 253.3 mg
  • Vláknina 6050 mg
  • Vitamín A 6050 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži důkladně proláchneme v tekoucí horké vodě, scedíme a necháme v sítu okapat. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít na ohni varem.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    V zapékací míse rozehřejeme máslo, osmahneme na něm cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony a necháme přikryté pokličkou dusit. Po 5 minutách přidáme okapanou rýži, zalijeme vývarem, osolíme a nejdříve 5 minut přikryté dusíme, pak 5 minut odkryté vaříme, na závěr dopečeme v troubě, předehřáté na 180°C doměkka.

Komentáře k receptu