Kuřecí vývar s bílým vínem podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 235.6 mg
 - Vláknina 6784.6 mg
 - Vitamín A 6784.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí skelety rozdělíme na menší kusy, nahrubo pokrájíme 3 cibule, 2 pórky, 3 velké mrkve a 4 řapíky celeru. Na půlky překrojíme 6 neoloupaných stroužků česneku a rozčtvrtíme 8 velkých vodnic.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci zalijeme skelety studenou vodou a vodu uvedeme do varu. Pěnu vzniklou při vaření pečlivě sbíráme. Přidáme zeleninu kromě vodnice, víno, sůl a snítku čerstvého tymiánu a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Pak přidáme vodnici, ještě hodinu vaříme, hrnec odstavíme a vychladlý vývar přecedíme.
 - 
                                3
Vývar je vhodný na podlévání ryb i pečení, jako základ dušených pokrmů, polévek i k vaření kuřat. V chladničce můžeme uchovávat 3 dny, v mrazničce 1 měsíc.