Kuřecí vývar s bílým vínem podle Ramsaye

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 ml Víno bílé
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 8 ks Vodnice nakládaná
  • 6 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 3 kg Kuřecí skelety
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 235.6 mg
  • Vláknina 6784.6 mg
  • Vitamín A 6784.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí skelety rozdělíme na menší kusy, nahrubo pokrájíme 3 cibule, 2 pórky, 3 velké mrkve a 4 řapíky celeru. Na půlky překrojíme 6 neoloupaných stroužků česneku a rozčtvrtíme 8 velkých vodnic.

  • 2

    Ve velkém hrnci zalijeme skelety studenou vodou a vodu uvedeme do varu. Pěnu vzniklou při vaření pečlivě sbíráme. Přidáme zeleninu kromě vodnice, víno, sůl a snítku čerstvého tymiánu a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Pak přidáme vodnici, ještě hodinu vaříme, hrnec odstavíme a vychladlý vývar přecedíme.

  • 3

    Vývar je vhodný na podlévání ryb i pečení, jako základ dušených pokrmů, polévek i k vaření kuřat. V chladničce můžeme uchovávat 3 dny, v mrazničce 1 měsíc.

Komentáře k receptu