Džem z angreštu s citronovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Cukr krystal
  • 40 g Petoza
  • 1 ks Citrony
  • 2 kg Angrešt
  • 0.25 balení Petol
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 412.1 mg
  • Vláknina 18140 mg
  • Vitamín A 18140 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky, omyjeme a nasypeme do kameninové nádoby. Rozvaříme doměkka, prolisujeme sítem a za stálého míchání znovu zprudka povaříme cca 5 minut.

  • 2

    Petozu smícháme s cukrem, přidáme k ovoci a znovu vaříme cca 5 minut. Na závěr přisypeme petol a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu a ihned odstavíme.

  • 3

    Horký džem rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout, zakryjeme celofánem a hlavicí zavíčkujeme. Uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře k receptu