Jemný bramborový salát s kukuřicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 1634.9 mg
 - Vláknina 18479.5 mg
 - Vitamín A 18479.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory dobře omyjeme, neloupané vložíme do hrnce s vodou, vaříme 20 minut. Uvařené přelijeme studenou vodou, oloupeme, necháme zcela vychladnout. Vychladlé nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Okurku omyjeme, oloupeme, krájíme na malé kousky. Kukuřici přecedíme přes síto a necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a každé rozkrájíme na osm dílků.
 - 
                                3
Ve větší míse smícháme plátky brambor s nakrájenou okurkou a kukuřicí.
 - 
                                4
V hrnku smícháme ocet, 3 lžíce vody, cibuli, podle chuti opepříme, osolíme, necháme 5 minut vařit. Touto horkou směsí přelijeme základ bramborového salátu v míse, promícháme a necháme alespoň hodinu uležet.
 - 
                                5
Salát podáváme jako přílohu nebo samostatně, na porce klademe nakrájená vajíčka.