Tvarohový krém s broskvovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 3 kávová lžička Pistácie
  • 1 ks Broskve
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 304 mg
  • Vláknina 4994.7 mg
  • Vitamín A 4994.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskev spaříme horkou vodou, zchladíme, oloupeme, rozřízneme a vyjmeme pecku. Čtvrtku broskve dáme stranou, zbytek rozmixujeme. V misce rozmixovanou broskev smícháme s 1 lžící citronové šťávy a práškového cukru, ochutíme skořicí a prolisujeme přes síto.

  • 2

    Tvaroh v míse smícháme se zbylým cukrem a citronovou šťávou, přidáme 2/3 jemně nasekaných pistácií.

  • 3

    Servírovací talířky posypeme lehce kakaem, na něj dáme tvarohový krém a zalijeme broskvovým pyré. Nahoru položíme plátky broskve a posypeme zbylými nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu