Mušle v paprikové omáčce
Suroviny
- 1 ks Cibule
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 dl Víno bílé
 - 0.5 kg Paprika sterilovaná
 - 0.5 kg Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 2 kg Mušle slávky
 - 0.03 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 3382 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 2108.1 mg
 - Vláknina 6603.3 mg
 - Vitamín A 6603.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 113.1 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme pod studenou vodou a jemně nasekáme. Nakládané papriky slijeme, necháme v sítu okapat a rozkrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli, česnek a petrželku krátce osmahneme. Do hrnce přilijeme bílé víno, přidáme rajčata i s nálevem a rozmačkáme je. Potom ještě přisypeme nakrájenou papriku, podle chuti přidáme oregano, papriku, pepř a sůl, vše promícháme a vaříme na mírném ohni 10 minut.
 - 
                                3
Mušle důkladně omyjeme a očistíme pod tekoucí vodou, otevřené vyhodíme a zbylé vložíme do hrnce se zeleninou a společně vaříme dalších 10 minut.
 - 
                                4
Na servírovací talíře rozložíme uvařenou zeleninu, na ni mušle, které se při vaření otevřely, a podáváme.