Mušle v paprikové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.5 kg Paprika sterilovaná
  • 0.5 kg Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 kg Mušle slávky
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 3382 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 2108.1 mg
  • Vláknina 6603.3 mg
  • Vitamín A 6603.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.1 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme pod studenou vodou a jemně nasekáme. Nakládané papriky slijeme, necháme v sítu okapat a rozkrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli, česnek a petrželku krátce osmahneme. Do hrnce přilijeme bílé víno, přidáme rajčata i s nálevem a rozmačkáme je. Potom ještě přisypeme nakrájenou papriku, podle chuti přidáme oregano, papriku, pepř a sůl, vše promícháme a vaříme na mírném ohni 10 minut.

  • 3

    Mušle důkladně omyjeme a očistíme pod tekoucí vodou, otevřené vyhodíme a zbylé vložíme do hrnce se zeleninou a společně vaříme dalších 10 minut.

  • 4

    Na servírovací talíře rozložíme uvařenou zeleninu, na ni mušle, které se při vaření otevřely, a podáváme.

Komentáře k receptu