Zajíc pečený na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 30 g Pepř černý mletý
  • 500 g Sádlo škvařené
  • 1500 g Zaječí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 765.5 mg
  • Vláknina 1987.5 mg
  • Vitamín A 1987.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného zajíce naporcujeme na menší kousky, osolíme, vložíme do pekáčku, přidáme sádlo, posypeme mletým pepřem a dáme do trouby. Pečeme velmi zvolna a občas maso polijeme vypečenou šťávou.

  • 2

    Nakonec by v pekáčku mělo zůstat jen velmi málo tuku, jelikož je zaječí maso suché, má tendenci vsakovat do sebe tuk, proto je velmi důležité pomalé pečení. Kdybychom pekli rychle, maso by se na povrchu zatáhlo a tuk by zůstal v pekáčku.

Komentáře k receptu