Salát Caesar s tygřími krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 12 g Cukr třtinový
  • 264 g Olej olivový
  • 264 g Olej olivový
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 180 g Vaječný žloutek slepičí
  • 10 g Sůl
  • 9 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Česnek
  • 12 g Česnek
  • 30 g Kari koření
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 48 g Ocet vinný
  • 48 g Hořčice Dijonská
  • 36 g Ančovička - filety
  • 700 g Salát římský
  • 600 g Krevety tygří
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1080 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 237.9 mg
  • Draslík 371.8 mg
  • Vláknina 7595.4 mg
  • Vitamín A 7595.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové tygří krevety zbavíme hlavy, kromě ocásku oloupeme, podél zad nařízneme a vyčistíme od střívek. Nožem nadrobno posekáme oloupaný česnek a vmasírujeme ho do krevet.

  • 2

    V míse důkladně smícháme sladkou mletou papriku a kari koření s olivovým olejem, do směsi přidáme krevety, lehce promícháme a necháme přikryté přes noc marinovat.

  • 3

    Druhý den vyjmeme krevety z marinády a na suché rozpálené pánvi je z každé strany asi půl minuty opečeme.

  • 4

    Na přiměřené kusy natrháme vypraný a osušený římský salát, v míse ho smícháme s dresinkem na Caesar salát Ambiente (salátový dresink) a nastrouhaným sýrem Parmigiano Regiano. Rozdělíme na talíře a navrch každé porce přidáme opečené krevety.

  • 5

    Dresing na salát Caesar Ambiente [46998]:

  • 6

    Ančovičky nasekáme na pastu, oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Nelisujeme, česnek musí být opravdu nakrájený.

  • 7

    V nerezové misce šleháme žloutky, ančovičky, bílý vinný ocet, hnědý cukr a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olivový olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali velmi pomalu. Nakonec vmícháme nakrájený česnek.

Komentáře k receptu