Smažený okoun s dušeným celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 600 g Okoun - filety
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 91.7 mg
  • Vláknina 1348.5 mg
  • Vitamín A 1348.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety pokapeme citronovou šťávou, opepřme a osolíme. Celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olivový olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla.

  • 3

    Do výpeku v pánvi dáme celer a dusíme ho za stálého míchání 5 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, dochutíme zázvorem, pepřem a solí, promícháme a necháme ještě krátce prudce povařit.

  • 4

    Dušený celer rozdělíme na talíře, přidáme k němu ryby a podáváme.

Komentáře k receptu