Borůvkový kompot v octovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 155.1 mg
 - Vláknina 9600 mg
 - Vitamín A 9600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr a ocet a cca 3 minuty povaříme. Do vroucí směsi nasypeme borůvky a zvolna vaříme cca 5 minut.
 - 
                                2
Poté děrovanou naběračkou borůvky vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme a přilijeme k ovoci. Sklenice uzvařeme a zabalené do deky necháme vychladnout. Uložíme a uskladníme na temném místě.