Kedlubnové senviče s kadeřavým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Sezam - semena
  • 200 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Kedlubna
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.12 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 422.2 mg
  • Draslík 566.8 mg
  • Vláknina 10963.8 mg
  • Vitamín A 10963.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát natrháme na kousky, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.

  • 2

    V misce smícháme zakysanou smetanu, citronovu šťávu a hořčici, podle chuti opepříme a osolíme, vložíme kousky salátu a promícháme.

  • 3

    Kedlubny oloupeme, nakrájíme na 8 stejně silných plátků a vaříme 5 minut ve vodě. Uvařené necháme v sítu okapat.

  • 4

    Do jednoho talíře nasypeme sezamová semínka, v druhém rozšleháme 4 žloutky a 2 lžíce vody.

  • 5

    Plátky kedlubny z obou stran opepříme a osolíme, na polovinu položíme 1 plátek ementálu a zbylými kedlubnami je přiklopíme. Kedlubnové sendviče obalíme v rozšlehaných žloutcích a pak v semínkách sezamu.

  • 6

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené sendviče na něm pečeme z obou stran dozlatova 3-4 minuty. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly.

  • 7

    Na talíře rozprostřeme salát, na něj dáme kedlubnové sendviče a podáváme.

Komentáře k receptu