Kedlubnové senviče s kadeřavým salátem
Suroviny
- 75 g Sezam - semena
- 200 g Smetana 16% (pochoutková)
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 2 kávová lžička Hořčice
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 4 ks Kedlubna
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.12 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 37 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 422.2 mg
- Draslík 566.8 mg
- Vláknina 10963.8 mg
- Vitamín A 10963.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Salát natrháme na kousky, opláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. 
- 
                                2V misce smícháme zakysanou smetanu, citronovu šťávu a hořčici, podle chuti opepříme a osolíme, vložíme kousky salátu a promícháme. 
- 
                                3Kedlubny oloupeme, nakrájíme na 8 stejně silných plátků a vaříme 5 minut ve vodě. Uvařené necháme v sítu okapat. 
- 
                                4Do jednoho talíře nasypeme sezamová semínka, v druhém rozšleháme 4 žloutky a 2 lžíce vody. 
- 
                                5Plátky kedlubny z obou stran opepříme a osolíme, na polovinu položíme 1 plátek ementálu a zbylými kedlubnami je přiklopíme. Kedlubnové sendviče obalíme v rozšlehaných žloutcích a pak v semínkách sezamu. 
- 
                                6Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené sendviče na něm pečeme z obou stran dozlatova 3-4 minuty. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly. 
- 
                                7Na talíře rozprostřeme salát, na něj dáme kedlubnové sendviče a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        