Marinované grilované krevety se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 3 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 ks Citrony
  • 20 ks Krevety tygří - loupané
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 39.3 mg
  • Draslík 166.9 mg
  • Vláknina 2586.8 mg
  • Vitamín A 2586.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu: Čerstvé oregano s bazalkou omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme oloupaný, utřený česnek, šťávu z jednoho citrónu, červený vinný ocet, sůl, pepř a olivový olej. Marinádu promícháme.

  • 2

    Čerstvé krevety omyjeme a osušíme čistou utěrku. Oloupeme je (skořápku z trupu), odstraníme střívko a ponecháme hlavu a ocas.

  • 3

    Oloupané krevety naložíme do marinády přibližně na 1 hodinu.

  • 4

    Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, každou obalíme plátkem slaniny (v polovině zachytíme párátkem). Krevety položíme na rozpálený rošt grilu. Grilujeme 3-5 minut, během grilování krevety otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme je dozlatova a ihned podáváme.

Komentáře k receptu