Krupicové řezy s jahodami a rebarborou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 49 mg
 - Draslík 457.5 mg
 - Vláknina 7262.5 mg
 - Vitamín A 7262.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, poté vmícháme krupici, pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Krupicové těsto na plechu posypeme zbylým máslem a necháme péct na přibližně 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
 - 
                                3
Rebarboru oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, jahody omyjeme, rozčtvrtíme. V hrnci je smícháme s rebarborou, zbylým krupicovým i vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 10 minut, než rebarbora i jahody změknou. Směs poté necháme vychladnout.
 - 
                                4
Upečený krupicový koláč krájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem, podáváme s jahodami a rebarborou.