Mandlové koláčky s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 300 g Fíky čerstvé
  • 30 g Cukr moučkový
  • 30 g Med včelí
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mandle
  • 10 g Cukr moučkový
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 154.3 mg
  • Draslík 262.1 mg
  • Vláknina 9715.8 mg
  • Vitamín A 9715.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce utřeme máslo s cukrem, postupně vmícháme vejce, následně nastrouhané mandle a mouku. Vypracujeme do hladkého krému a necháme 5 minut odpočinout.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na 1 cm silný plát, vykrájíme 6 koleček. Přibližně centimetr okraje každého kolečka opatrně namřížkujeme nožem, ale nesmíme ho proříznout. Okraje natřeme rozšlehaným vejcem. Do středu každé placky navršíme mandlový krém a položíme silný plátek fíku, přitiskneme. Poprášíme moučkovým cukrem, pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut do zlatova. Ještě horké koláčky pokameme medem a necháme trochu vychladnout.

Komentáře k receptu