Těstoviny sedanini s lanýžovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1483 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 141.2 mg
 - Vláknina 4422 mg
 - Vitamín A 4422 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, vložíme krevety a uvaříme je. Scedíme a necháme také okapat. Zelené a černé olivy nakrájíme na kolečka a petrželovou nať nasekáme.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozehřejeme lanýžový olej, přidáme připravené olivy, uvařené krevety a chvilku za stálého míchání restujeme. Přimícháme lanýžovou salsu, podle chuti dochutíme pravým jemně nastrouhaným lanýžem a zamícháme. Nakonec do směsi vmícháme uvařené těstoviny, dobře promícháme a odstavíme z ohně.
 - 
                                3
Hotové těstoviny rozložíme na teplé talíře podle porcí. Každou porci jemně posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.